Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye

4400 Nyíregyháza, Könyök u. 1/a - Titkárság: 42/512-881; 30/1766-305 - Étkezés: 42/512-880; 30/1766-304

OM 033423 005 - E-mail: kertvarosi[@]nyiregyhaza.hu kertvarosi[@]kertvarosi-nyhaza.sulinet.hu

Eredményeink

2018.

Keressük a Nyár Könyvfalóját!

nyelv2018. október: A nyári szünidő hasznos eltöltését célzó olvasópályázatot a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára: Keressük a Nyár Könyvfalóját! Iskolánk Fazekas Kriszta tanulója I. helyezést ért el. A 10-15 éves korosztálynak ajánlunk 12 darab, vagyis egy tucat könyvet olvasmányként. Célunk, a nyári szünidő hasznos eltöltése mellet az, hogy értékes irodalmat ajánlva egyre több tizenéves gyereket csábítsunk az olvasás élményt nyújtó varázsának. nyiregyhaza.hu

Irodalmi-nyelvi vetélkedő

nyelv2018. október: A Vécsey tagintézményben megrendezett játékos irodalmi-nyelvi vetélkedőn a 4.osztályos tanulókból álló csapatunk 3. helyezést ért el. Csapattagok:Orosz Lili, Morauszki Hajnalka, Jakab Szabolcs. Felkészítő tanár:Szatmár Zoltán. Gratulálunk! Köszönjük a Vécsey-nek, hogy részt vehettünk a megmérettetésen.
A Vécsey-s napok keretében nyolcadikosaink is részt vettek a komplex természettudományi városi versenyen. Csapatunk második helyezést ért el ezen a megmérettetésen. Versenyzőink: Deák Gergő, Hajzer Antónia és Pokoraczki Péter. „Küzdeni, felragyogni,…. Ez az élet, nem az üldögélés a kikötőben!”

Rajzverseny

Rajz2018. szeptember: Rajzolni szerető diákjaink Nemzetközi Rajzversenyen vettek részt. Az eredményhirdetésre a napokban került sor Szlovákiában. Iskolánk tanulói eredményesen teljesítették a feladatot (illusztráció készítése), melyről a mellékelt oklevél is tanúskodik. Köszönjük a felkészítést: Palkó Rita tanárnőnek.

Tiszán innen, Dunán túl

Tiszán innen, Dunán túl2018.: Május 19-én Érden rendezték meg az országos népdaléneklési versenyt. A területi megmérettetésről iskolánk tanulója, Czuczor Ramóna 7. b osztályos diák jutott tovább. A rendkívül nagy létszámú (kb. 500 fő) versenyen Ramóna a 7-8. osztályos korcsoportban arany fokozatot kapott. A nagy szakértelemmel rendelkező zsűriben ült Sebestyén Márta világhírű népdalénekes, édesanyja is, aki Kodály Zoltán egyik utolsó tanítványa volt. Gratulálunk Raminak, és további sikereket kívánunk!

Birkózás

Birkozás

2018. május: Vágner Patrik 2.a. osztályos tanuló, ma ismét dobogóra birkózta magát! Bronzéremmel lett gazdagabb!

Kréta kör táncverseny

KretaKreta2018. május: A Krétakör táncverseny felső tagozatos kertvárosi diákjaira is ismét büszkék lehetünk: Czirják Dorina- Laczi Zsanett páros: Arany minősités Grexa Anna- Czuczor Ramóna páros: Ezüst minősités Albert Zsanett- Deák Gergő páros: Ezüst minősités Galyas Regina-Kovács Petra páros : Bronz minősités
2.a és 2.b osztály A VIII. KRÉTAKÖR TÁNCVERSENYEN EZÜST MINŐSÍTÉST KAPOTT Köszönjük Melinda Bedő tanítónőnek a felkészítést és az éves munkáját!
K É P E K

Megyei Szövegértési Verseny

Szövegértés

2018. április: Megyei Szövegértési Versenyen II. helyezést ért el Fazekas Kriszta 5.b osztályos tanuló!

Megyei tájfutó diákolimpia

cinege
2018. április: Hétvégén volt a megyei tájfutó diákolimpia. Morauszki Hajnalka 1. kategóriában bajnok, Morauszki Misi 2. kategóriában ezüstérmes lett.
K É P E K

Cinegekirály megyei természetismereti versenyen

cinege
2018. április: Az iskola 5. évfolyamát képviselő csapat - Bácskai Eszter, Czuczor Lilla és Fazekas Kriszta, I. helyezést ért el a Cinegekirály megyei természetismereti versenyen. Köszönjük a felkészítést: Székelyföldiné Baksa Katalin tanárnőnek.

Recolution Dance Cup táncverseny

Cirjak
2018. április: Czirják Dorina, a Recolution Dance Cup táncversenyen , a Street Dance School csapat tagjaként aranyminősítést és különdíjat szerzett! Gratulálunk sikeréhez!

Megyei Furulyás találkozó

Czucor2018. március: A 2017-2018-as tanévben már hallhattunk a Czuczor - testvérek dalos sikereiről. Márciusban ismét számot adtak tehetségükről. Lilla a III. Megyei Furulyás találkozón kiemelt I. díjat kapott, Ramóna a “Tiszan innen, Dunán túl” Szabolcs -Szarmár - Bereg megyei Népdaléneklési Versenyen 7-8. évfolyamos - szólóének kategóriában kiemelt arany fokozatú minősítést szerzett, és továbbjutott az országos versenyre. Gratulálunk a szép eredményekhez!

Birkózás Kabán

Birkozas
2018. március: Vágner Patrik 2.a osztályos tanuló birkózásban ismét dobogón állt Kabán. Kilenc kihívója volt és egy pontozással vereség és kettő tussal való győzelemmel birkózta ki a bronzéremet. Gratulálunk Patrik.

"Házunk táján" Megyei természetismereti verseny

Birkozas2018. március: A Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában megrendezett "Házunk táján" Megyei természetismereti verseny II helyezettje: Fazekas Krisztina 5. b osztályos tanuló. Felkészítő tanára: Székelyföldiné Baksa Katalin

SUPERMADI FAIR PLAY 2018

SuperORSZÁGOS UTÁNPÓTLÁS EMLÉKVERSENY MUCSI KINCSŐ U9 KOROSZTÁLY 3. HELY- 5 indulóból DANKÓ BERCEL U11 KOROSZTÁLY 10. HELY - 18 indulóból KOCZKA DORINA U11 KOROSZTÁLY 10. HELY -20 indulóból Hosszú nap volt, megharcoltak a helyekért, ügyesek voltak!

Bringaváros 7.1 siker

Boldog iskolaA Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményből több mint 110 diák vett részt a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett Bringaváros 7.1 rendezvényen, így nagy fölénnyel nyerte el Nyíregyháza „Legaktívabb iskolája” címet. Póka Imre testnevelő tanár szorgos szervezőmunkájának eredményeként a diákok lelkesen vállalták a megmérettetést. Az iskola részéről Gyula Szabolcs tagintézmény-vezető vehette át a serleget és az 50.000 Ft-os ajándékutalványt, melyet dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere adott át, aki szintén a kertvárosi csapat táborát erősítette.
"Köszönjük a kiváló programot és a lehetőséget Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának, Dr. Kovács Ferenc Polgármester Úrnak és Dr. Ulrich Attila Alpolgármester Úrnak. " - juttatta el szerkesztőségünkhöz üzenetét az intézmény K É P E K nyiregyhaza.hu >>

Boldog Iskola

Boldog iskolaTagintézményünk nyertes pályázóként, 2018. október 01-én átvehette Budapesten, az Erkel színházban a Boldogságórák tartására felhatalmazó megbízást és az ehhez kapcsolódó segédanyagokat. Iskolánk képviseletében az átadó ünnepségen részt vett Hajduné Theisz Katalin és Dr. Fogarasi Szabolcsné. Egy éven át így jogosultak lettünk a Boldog Iskola cím használatára. A Boldogságórák megtartására ebben a tanévben az 1-2. osztályos tanítók vállalkoztak, akik már szeptembertől kezdődően foglalkoznak és hoznak a mindennapokba a gyerekekkel együttműködve BOLDOG perceket, órákat és pillanatokat. K É P E K

II. Szerkó Kupa Nemzetközi meghívásos kötöttfogású birkózó verseny

Birkózás
A hétvégén, Adácson megrendezett II. Szerkó Kupa Nemzetközi meghívásos kötöttfogású birkózó versenyen Vágner Patrik 3. a osztályos tanuló Gyermek I 29 kg-ban második helyen végzett! Gratulálunk.

Bródy Imre Országos Fizika Kísérletverseny

Bródy Imre Országos Fizika Kísérletverseny2018. május 18-án került megrendezésre a Nyíregyházi Egyetem és a Nyíregyházi Egyetem és a Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola által szervezett Bródy Imre Országos Fizika Kísérletverseny, melyen a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény tanulói is részt vettek. A versenyen négy kategóriában neveztek: Teheremelő elektromágnes, Távcső készítése, és „Kedvenc fizika kísérletem”. Iskolánk tanulói 7 díjat hoztak el, tanáruk a legeredményesebb felkészítő tanári díjat is elhozta. Felkészítő tanáruk: Péter Zoltán Krisztián. Eredmények: „Kedvenc fizika kísérletem”: Különdíj: Bagoly Luca Különdíj: Kacsala Mihály Távcső készítése: I. helyezett: Andrejkovics Gergő II. helyezett: Huszár Gergő III. helyezett: Tóth Áron Teheremelő elektromágnes: III. helyezett: Vinkler Nándor Különdíj: Smid Richárd Legeredményesebb felkészítő tanárnak járó díj: Péter Zoltán Krisztián K É P E K

Zelk Zoltán megyei szavalóverseny

szavalo 2018. ápr. 27-én került megrendezésre a Zelk Zoltán megyei szavalóverseny. Büszkék vagyunk iskolánk 1.A osztályos kisdiákjára, Tardi Fruzsina Málnára, hiszen lelkesen készült a nívós megmérettetésre. Első megyei versenyén méltón képviselte iskolánkat, mert korcsoportjában (1.-2. évfolyam) a dobogós III. helyezést érte el. Gratulálunk neki! Felkészítő tanára: Szóláth Erika

Móra Labdarúgó Torna

foci2018. április: A Kertvárosi Általános Iskola alsó tagozatos foci csapata az áprilisban megrendezésre került Móra Labdarúgó Tornán a III. helyezést érte el. Az egész tornán a legjobb hátvéd címet Perjési Petra 2/b. osztályos tanuló - és a legjobb kapus címet Bunya Botond 2/b. osztályos tanuló kapta! Gratulálunk a focistáknak és köszönjük Jani bácsinak a felkészítést!

TIT Megyei Történelem Verseny

tit2018. április: A TIT Megyei Történelem Versenyen legeredményesebben szerepelt tanulóink: Fazekas Kriszta az ötödikesek között III. helyezést ért el. Rácz Ákos a hatodikosok között III. helyezést ért el. Deák Gergő a hetedikesek között X. helyezést ért el. Gratulálunk nekik, nagyszerű teljesítmény!

Alapműveleti matematika verseny

alapmuveleti2018. április: Örömmel tájékoztatjuk a csoport tagjait, hogy a területi ALAPMŰVELETI MATEMATIKA VERSENYEN a legeredményesebben szereplő tanulóink: Fazekas Kriszta (5.o) első helyezett, Jakab Péter (6.o) harmadik helyezett, Czirják János (6.o) és Czuczor Balázs (8.o) ötödik helyezettek. A díjazottakon kívül is vannak még tanítványaink, akik szép eredményeket értek el a versenyzők között. Köszönet a kitartásotokért!

Zrínyi Ilona matematika verseny

Cirjak
2018. április: Czirják János sűrű elfoglaltsága miatt végre megtalálta tulajdonosát a Zrínyi Ilona matematika verseny oklevele és jutalom könyve, melyet az iskola legeredményesebb versenyzője kapott. Gratulálunk!

Megyei Furulyás találkozó

Zsófi

2018. március: Pristyák Zsófia a III. Megyei Furulyás Találkozón I. díjat szerzett. Gratulálunk a szép eredményhez.

Országos Tollaslabda verseny

2018. március: Remekül szerepelt négy kisdiákunk az országos tollaslabda döntőjében. Koczka Dorina 1.korcsoport B kategória ORSZÁGOS 14.helyezett Mucsi Kincső 1.korcsoport B kategória ORSZÁGOS 16.helyezett Világosi Laura 1.korcsoport B kategória ORSZÁGOS 17.helyezett Dankó Bercel 1.korcsoport B kategória ORSZÁGOS 20.helyezett Köszönjük Editnek a szuper felkészítést és a kedves Szülőknek, hogy elkísérték a gyerekeket erre a nagyszerű eseményre! Gratulálunk a szép eredményhez! K É P E K

Megyei Tollas Diákolimpia

Tollas verseny2018. február: Megyei Tollas Diákolimpia 2018.02.02. Kertvárosi csapata aratott. Rimaszombati András 2.helyezés Szakó Eszter 3.helyezés Yang Xun Kai 1.helyezés Morauszki Mihály 2.helyezés Dankó Ákos 3.helyezés Mucsi Kincső 3.helyezés Koczka Dorina 2.helyezés Dankó Bercel 1.helyezés Morauszki Hajnalka 1.helyezés GRATULÁLUNK és Köszönjük Morauszkiné Éles Edit! K É P E K

2017.

Megyei népdaléneklési verseny

Magyar verseny2017. november: "TISZÁN INNEN, DUNÁN TÚL"Czuczor Ramóna 7.b osztályos és Czuczor Lilla 5.b osztályos tanulók korcsoportjukban első helyezést értek el. Az eredményük értékét az is növeli, hogy más kategóriában nem hírdettek első helyezettet. Gratulálunk teljesítményükhöz, bár ez tőlük nem szokatlan. Felkészítő tanár: Hársfalviné Hudák Erika

Anyanyelvi akadályverseny

Magyar verseny2017. október: A Kazinczy Általános Iskolában megrendezett jó hangulatú anyanyelvi akadályversenyen iskolánk diákjai a harmadik helyezést hozták el. Galyas Regina, Fekete Vanda és Jepur Kende. Felkészítő tanár: Szabó Katalin Gratulálunk nekik!

Margócsy Emil-díj

Margócsy Emil-díjNagy szeretettel gratulálunk igazgatóhelyettesünknek, Gutyán Tamásné Erzsikének, a Városi Pedagógusnapi Ünnepségen kapott Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa Margócsy Emil-díjához. Külön öröm mindannyiunk számára, akik részesei lehettünk nagyszerű pedagógiai munkájának. Gutyán Tamásné, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény tagintézmény-vezetőhelyettese több mint 40 éve magas színvonalon, szakmai precizitással, nagy odaadással végzi munkáját. Tanítványai éveken át rendszeresen versenyeztek országos, valamint megyei történelem versenyeken, amit kimagasló versenyeredmények és dobogós helyezések bizonyítanak.

VII. Krétakör Művészeti Verseny

Kréta
A 2017. május 26.-án Tiszalökön megrendezésre kerülő VII. Krétakör Művészeti Versenyen az 1/B. osztály NÉPTÁNC kategóriában EZÜST minősítést kapott! Felkészítő tanár: Melinda Bedő

Megyei szavalóverseny

Megyei Szavalóverseny
2017. május: Kiss Levente elsős tanítványunk II. helyezést ért el a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola megyei szavalóversenyén. Felkészítő tanár: Horváthné Reményi Lívia

TIT megyei történelmi verseny

Megyei Informatika verseny2017. május: A TIT megyei történelmi verseny több évtizedes múltra tekint vissza. A tanulók körében igen népszerű, kiváló megmérettetési lehetőséget teremt a megye általános iskolás történelmet szerető tanulói számára. A verseny két fordulóból áll. Az elsőben írásbeli feladatsort kell a diákoknak megoldaniuk. A feladatok felölelik az adott korszakot, sokféle típusúak. Tartalmaznak hagyományos kiegészítős, többválasztás, kifejtős, játékos feladatokat, de van totó és keresztrejtvény is. A legjobb eredményt elérő 10 tanuló jut be a szóbeli fordulóba. Ott versenybizottság előtt kell számot adni és meggyőzni a zsűrit az alapos tudásról. Tételhúzás-kifejtés, képfelismerés, fogalommagyarázat, kronológiai ismeretek tudása az újabb próbatétel. Olyan ez, akár egy érettségi. Az írásbelin és szóbelin szerzett pontok összeadódnak, s döntik el a helyezés sorrendjét. Büszkék lehetünk iskolánk tanulóira, hiszen a kezdetektől vállalják ezt a nem könnyű kihívást. Az idei tanévben 14-en írásbeliztek, s közülük 9-en kaptak meghívást a szóbelire. A korábbi évekhez hasonlóan most is 2 évfolyamon (ötödik és nyolcadik) állhattunk a képzeletbeli dobogó felső fokára. 5. évfolyam: Rácz Ákos I. helyezés, Czirják János V. helyezés, Márton Péter VI. helyezés, Jakab Péter-Nagy Viktória 7. helyezés, 7. évfolyam: Marsalkó László V. helyezés, Horovicz Ákos VI. helyezés, Czuczor Balázs VII. helyezés, 8. évfolyam: Rácz Péter II. helyezés. Az elért sikerekhez gratulálunk! Felkészítő tanár: Béres Endréné

Megyei Informatika verseny

Megyei Informatika verseny2017. április 27. Sikeresen szerepeltek diákjaink a Zelk Zoltán Általános Iskola által megrendezett Megyei Informatika versenyen. A mezőny nagyon szoros volt hiszen a megye össze iskolája képviseltette magát. 49 versenyző közül: Prezentációkészítésben 7 - 8. évfolyamon Bagoly Luca 3. helyezést, Rácz Péter 7. helyezést Tóth Áron 10. helyezést ért el. Számítógépes illusztráció kategóriában 5-6. évfolyamon Kovács Petra 6. helyezést, Czirják Dorina 8. helyezést, Galyas Regina 9. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Gyula Szabolcs

Tájfutó megyei diákolimpia

Megyei verseny

2017. április 23. Tájfutó megyei diákolimpia, fiú II. kategóriában Morauszki Mihály I. helyezett.

Szent Imre megyei verseny

Szent Imre megyei verseny2017. március 07. A Szent Imrében megrendezett megyei versenysorozat nyelv-ész kategóriájának eredményhirdetését iskolánk 8. osztályos tanulója, Rácz Péter, izgatottan várta. Mivel a csalafinta feladatok némelyike kifogott rajta. Így még nagyobb örömet jelentett mindnyájunknak, hogy a III. helyezést ért el. Gratulálunk! Felkészítő tanár: Szabó Katalin

Gárdonyi Géza szavalóverseny

Gárdonyi Géza szavalóverseny2017. február 20-án, csúnya, ködös időben mentünk a szavalóverseny helyszínére. Ott már barátságosabbnak tűnt a dolog. Egy kicsi egészséges izgalommal sokan vártuk a megnyitót. 5-6. és 7-8. osztályos korcsoportban mondhattuk el szabadon választott verseinket. Ez a program önmagában is ajándék volt, és emelte értékét, hogy: Tóth Máté 8.b osztályos tanuló III. helyezést, Czirják János 5. b osztályos tanuló II. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Hársfalviné Hudák Erika K É P E K

Városi kémia verseny

2017. február 03.: Városi kémia versenyen tanítványaink is részt vettek, nagyon ügyesek voltak. Rácz Péter II. helyezést, Kovács Éva III. helyezést ért el. Büszke vagyok Rájuk! Felkészítő tanár: Jenei Istvánné

Német szavalóverseny

Német verseny2017. november: A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye által rendezett Megyei Német Szavalóversenyen Tamás Janka 2. Nagy Viktória 3. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Pásztorné Nagy Gizellla Gratulálunk nekik!

Bródy Imre Országos Fizika Kísérletverseny

Bródy Imre Országos Fizika Kísérletverseny2017. május 26-án került megrendezésre a Nyíregyházi Egyetem és a Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola által szervezett Bródy Imre Országos Fizika Kísérletverseny, melyen a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény tanulói is részt vettek. A versenyen négy kategóriában neveztek: Szélkerék építése, Hőerőgép építése, „Kedvenc fizika kísérletem” és Elektronika szekcióban. Iskolánk tanulói 11 díjat hoztak el, tanáruk a legeredményesebb felkészítő tanári díjat is elhozta. Eredmények: „Kedvenc fizika kísérletem”: I. helyezett: Bagoly Luca, Különdíj: Tóth Máté Szélkerék építése: I. helyezett: Andrejkovics Gergő, II. helyezett: Rácz Péter, III. helyezett: Tóth Áron Hőerőgép építése: I. helyezett: Farkas Bence, II. helyezett: Kovács György, III. helyezett: Magyar Ádám, Különdíj: Huszár Gergő Elektronika szekció: I. helyezett: Kacsala Mihály, II. helyezett: Marsalkó László Legeredményesebb felkészítő tanárnak járó díj: Péter Zoltán Krisztián Felkészítő tanáruk: Péter Zoltán Krisztián K É P E K

Leonardo Media Akadémia kétfordulós rajzpályázat

2017. május: A Leonardo Media Akadémia kétfordulós rajzpályázaton Zajácz Csaba 7. a osztályos tanuló I. helyezést, Bagoly Luca 7. a osztályos tanuló III. helyezést ért el. Gratulálunk! Felkészítő tanáruk: Palkó Rita

Zelk Zoltán Varázskréta című megyei rajzpályázaton

2017. április: Zelk Zoltán Varázskréta című megyei rajzpályázaton Orosz Lili 2. a osztályos tanuló III. helyezést ért el, míg a Móricz Zsigmond Megyei Könyvtár által megrendezett Piszén Pisze Kölyökmackó című megyei rajzpályázaton különdíjas lett. Kiemelkedő teljesítményéhez gratulálunk!

Zelk Zoltán szavalóverseny

proza 2017.
2017. április: Büszkék vagyunk Kiss Levente első osztályos diákunkra, aki a Zelk Zoltán szavalóverseny 29 fős, erős mezőnyében különdíjat kapott! Felkészítő tanáruk: Horváthné Reményi Lívia

Cinege király megyei környezet- és természetvédelmi verseny

cinege 2017.
2017. április 6: A Cinege király megyei környezet- és természetvédelmi versenyen az 5. évfolyamon III. helyezést értek el: Kiss Lola, Jakab Péter és Márton Péter tanulók. Eredményükhöz gratulálunk. Felkészítő tanáruk: Székelyföldiné Baksa Katalin

Szépen, helyesen magyarul megyei helyesírási verseny

cinege 2017.cinege 2017.2017. április 25-én rendezték meg Oroson a megyei helyesírási versenyt. Tanulóink sokat készültek és izgatottan várták a megmérettetést. Minden évfolyamon tollbamondással és a teljes éves tananyagot felölelő helyesírási totóval tehette próbára tudását. Büszkén mondhatjuk, hogy tanulóink kimagaslóan teljesítettek. Gratulálunk versenyzőinknek: Márton Tamás 2.a osztályos tanuló II. helyezést ért el, Bácskai Kata 2.a osztályos tanuló IV. helyezett lett. Felkészítő tanáruk : Szóláth Erika Závaczki Milán 3.b osztályos tanuló III. helyezett: Felkészítő tanára: Béres Endréné

Prózamondó megyei verseny

proza 2017.2017. április: Szívből gratulálunk Kiss Levente 1.b osztályos tanulónak a Megyei Móra Kincskereső prózamondó versenyen elért 3. helyezéséért! Felkészítő tanáruk: Horváthné Reményi Lívia

Cinegekirály megyei verseny

cinege2017.2017. április: A Móra Ferenc Általános Iskola által rendezett versenyen a 4. osztály tanulói megnyerték 1 évre a cinegekirályt. Varázscsapat tagjai: Bácskai Péter, Fazekas Kriszta, Krajnyák Bertold Gratulálunk szép eredményükhöz! Felkészítő tanáruk: Dr. Cserhalminé Demeter Edina K É P E K

Rajz sikerek

Rajz 2017.2017. február: A Gárdonyi Géza Általános Iskola által kiírt rajzpályázatra iskolánk alsós tanulói küldtek pályamunkákat. A több mint 200 db beküldött alkotásból a szakmai zsűri Bakó Henrietta 4. b osztályos tanuló illusztrációját 1. díjjal, Soós Panna 4. b osztályos tanuló munkáját pedig különdíjjal jutalmazta. Gratulálunk szép eredményükhöz! Felkészítő tanáruk: Palkó Rita

Tollaslabda diákolimpia megyei forduló

Tollaslabda diákolimpia megyei forduló 2017.2017. január 21.: A felvételi mellett a kisebbeknek ma volt az iskolában a tollaslabda diákolimpia megyei fordulója. Boldog vagyok, hogy a mi csapatunk volt a legnagyobb létszámban, és külön öröm, hogy vannak továbbjutóink a területi diákolimpiára. A továbbjutók az adott kategória 1-4 helyezettjei. Minden kategóriában 1-2 gyerekünk ment tovább, ami nagy dicsőség, hiszen népes tábor volt, sok gyerek évek óta versenyzik. Továbbjutók: Orosz Lili, Laczi Vanda, Sipos Réka, Szabó Zétény és Morauszki Misi. Felkészítő: Morauszkiné Éles Edit K É P E K

2016.

Labdarúgú torna

Labdarúgó torna 2016.2016. december: Karácsonyi Labdarúgó Tornán a kertvárosi csapatunk II. helyezést ért el! K É P E K

„Find Your Way to American Holidays”

Angol 2016. 2016. december 8: Iskolánk nyolcadik évfolyamának 4 tanulója vett részt a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium által megrendezett „Find Your Way to American Holidays” című angol nyelvű vetélkedőn. Kétfős csapatoknak lehetett nevezni, az egyik csapatot Reha Nikolett és Torkos Lilla, a másikat Jécsák Lilla és Rácz Péter alkotta. A verseny témájául idén az amerikai ünnepeket választották, a résztvevőknek ezek ismeretéről kellett két fordulóban számot adniuk. Az ünnepek között szerepelt a Hálaadás, Halloween, a Függetlenség Napja, Apák Napja, a „Mormotanap”, Columbus Nap és természetesen az Elnökök napja. Az első fordulóban a tanulóknak projektmunkát kellett készíteniük egy általuk kiválasztott ünnepről, itt egyik csapatunk PowerPoint prezentációban valósította meg az Elnökök Napja ismertetőjét, míg a másik kettős egy kézzel készített összefoglalót küldött a Hálaadásról. Mivel mindkét csapat továbbjutott, a döntőre december 8-án délután került sor a Zrínyi Ilona Gimnáziumban, ahol 9 csapat mérte össze tudását egy ötfeladatos vetélkedő formájában. A Reha Nikolett és Torkos Lilla alkotta kettős 5. helyen végzett, míg másik csapatunk, Jécsák Lilla és Rácz Péter 2. helyezést értek el. Gratulálunk mind a négy résztvevőnek! Felkészítő tanár: Rozgonyi Marianna

Mozart Műveltségi Vetélkedő

2016. december 7.: A Mozart Műveltségi Vetélkedőn Pristyák Zsófia 7. osztályos tanuló 2. helyezést ért el. Felkészítette a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola. Gratulálunk!

Német Megyei Verseny

Német 2016.
2016. november: A megyei német nyelvi szavalóversenyen Varga Péter 6. osztályos tanuló 3. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Pásztorné Nagy Gizella. Gratulálunk!

Vass Lajos Népzenei Verseny

Népzene 2016. 2016.: Iskolánk büszkesége Czuczor Ramóna Budapesten a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntő kiemelt nívódíjasa lett. Gratulálunk a sikeres eredményhez. Büszkék vagyunk, hogy egy ilyen nagyszerű tanítvány az iskolánk tanulója! K É P E K

Megyei Informatika Verseny

Informatika 2016. 2016. október 24-én Sikeresen szerepeltek diákjaink az Arany János Általános Iskola Szőlőskerti Tagintézménye által szervezett Megyei Informatika versenyen. Felkészítő tanáruk: Gyula Szabolcs Eredmények: Grafika kategória: III. Kovács Petra Kíra, Galyas Regina, Czirják Dorina Jázmin (holtverseny), Internet felhasználói kategória: II. Rácz Péter K É P E K

Kutatók éjszakája a Nyíregyházi Egyetemen

Kutatók éjszakája 2016. 2016. szeptember 30-án Kedvcsináló a fizika kísérletezéshez: a 2016. május 27-i IX. Bródy Imre Országos Fizika Kísérletverseny három legjobb előadója bemutatja a díjazott eszközét/kísérletét, illetve fotókkal is illusztrálja a készítés-tervezés-kísérletezés fázisait:
- Reha Nikoletta – tanára: Péter Zoltán Krisztián, Nyíregyháza
- Hideg József – tanára: Magyar Zoltán, Tiszafüred
- Pap Csenge – tanára: Fábián Ildikó, Szolnok
Köszönjük iskolánk tanulójának Reha Nikolettának K É P E K

Vízrakéta Verseny

Vízrakéta 2016. 2016. október 14-én került megrendezésre a Nyíregyházi Egyetem által szervezett Őszi Fizikusnapok keretében a Vízrakéta verseny, melyen a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény tanulói is részt vettek. A tanulók a versenyen önállóan készített vízrakétát indítottak a magasba a legötletesebb megoldásokkal. Iskolánk tanulói kiváló eredménnyel zárták a versenyt. Felkészítő tanáruk: Péter Zoltán Krisztián Eredmények: I. Bagoly Luca II. Kovács György III. Rácz Péter Különdíj: Kacsala Mihály K É P E K

Bródy Imre Országos Fizika Kísérletverseny

Bródy Imre Országos Fizika Kísérletverseny2016. május 27-én került megrendezésre a Nyíregyházi Egyetem és a Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola által szervezett Bródy Imre Országos Fizika Kísérletverseny, melyen a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény 23 fő tanulója is részt vett. A versenyen három kategóriában neveztek: Hőerőgép modell építése, Szélkerék modell építése és „Kedvenc kísérletem”. A modellek építésénél követelmény volt, hogy saját készítésű, működő képes eszközök készüljenek, melyekbe generátort kellett beépíteni. Ezek alapján mérhette a zsűri, a tanulók gépeinek teljesítményét. A „Kedvenc kísérletem” kategóriában meglepő, érdekes kísérletekkel kellett készülni a tanulóinknak. Iskolánk tanulói 7 díjat hoztak el, iskolánk egyik volt diákja is helyezést ért el. Egy tanuló lehetőséget kapott, hogy a Kölcsey televízióban bemutassa a kísérleti eszközét. Felkészítő tanáruk: Péter Zoltán Krisztián. Eredmények: „Kedvenc kísérletem”: II. helyezett: Mészáros Zsolt III. helyezett: Simon Cintia Különdíj: Reha Nikoletta Szélkerék építése: Különdíj: Dudás Boglárka Hőerőgép építése: I. helyezett: Farkas Bence II. helyezett: Legoza László III. helyezett: Machnik Martin (9. évfolyam) Különdíj: Rácz Péter Legeredményesebb felkészítő tanárnak járó díj: Péter Zoltán Krisztián Teller Ede Emlékplakettet kapott: Péter Zoltán Krisztián K É P E K

Megyei Angol Nyelvi Akadályverseny

Angol 2016. 2016. április: A Móra Ferenc Általános Iskola Megyei Angol Nyelvi Akadályversenyén IV. helyezést ért el a Drahosné Nádasi Ildikó által felkészített három fős csapat. Mivel az első három helyen olyan iskolák végeztek, ahol az angol nyelvet tagozatos formában tanulják a diákok, ezért a csapatunk tagjai - Kovács Éva 7.a, Legoza László 7. a és Kerekes Péter 8.b osztályos tanulók - külön dicséretben részesültek az intézmény vezetőjétől és szaktanáraitól. K É P E K

Megyei angol verseny

Angol 2016. 2016. március: A Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Tagintézménye által szervezett Kitárul a világ című programsorozatának Megyei Angol Nyelvi Versenyén II. helyezést ért el Legoza László 7. a. osztályos tanuló. Felkészítő tanára: Drahosné Nádasi Ildikó

Ismét díjazottak lettünk a Nemzetközi Projekt Versenyen

Angol 2016. 2016. február: A 2015-ben elért Oxfordból érkező elismerésen felbuzdulva az idei évben is nekivágott öt hetedik osztályos tanuló, hogy részt vegyen az angol nyelvű világversenyen. A téma ezúttal a mítoszok, legendák és hősök világába kalauzolt bennünket. Ariadné fonalát követve egy labirintusban jelenítettünk meg néhány magyar legendát angol nyelven és hőseiket 3D-ben gyurma segítségével illusztráltuk. Így elevenedett meg: Hunor és Magor legendája, Lehel kürtje, Attila és Botond hőstettei. A 7.a osztályos Kovács Éva, Vinkler Fanni, Varga Petra, Legoza László és Puskás Botond, felkészítő tanárukkal, Drahosné Nádasi Ildikóval együtt vehették át a magyarországi Oxford University Press ajándékcsomagját. K É P E K

2015.

Vízrakéta Verseny

Vízrakéta 2015.2015. október 9-én került megrendezésre a Nyíregyházi Főiskola által szervezett Őszi Fizikusnapok keretében a Vízrakéta verseny, melyen a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény tanulói is részt vettek. A tanulók a versenyen önállóan készített vízrakétát indítottak a magasba a legötletesebb megoldásokkal. Iskolánk tanulói kiváló eredménnyel zárták a versenyt. Felkészítő tanáruk: Péter Zoltán Krisztián Eredmények: Vízrakéta kategória: I. helyezett Jécsák Lilla II. helyezett Kerekes Péter III. helyezett Major Norbert K É P E K

Oxfordi elismerés a kertvárosi diákoknak

Angol 2015. 2015. május 25. Nem mindennapi eredményt ért el az Oxford University Press Projekt Versenyén a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének angolos csoportja. 1000 pályamunkából mindössze huszat díjazott a nemzetközi tankönyvkiadó és ezek egyike volt a hetedikes kertvárosiak pályázata. Az idei verseny fókuszában az ünnepek voltak, amelyet a nyíregyházi diákok példaértékűen oldottak meg: kreatív módon bemutatva 12 nemzeti ünnepet a világ körül. Magyarországról 151 pályázatot küldtek el Oxfordba, 63 felkészítő tanár háttérmunkájával. Így hazánk volt a harmadik legaktívabb ország a világon. Tíz csoport eredményes munkáját a kiadó budapesti irodája is jutalmazta értékes ajándékokkal. A Drahosné Nádasi Ildikó által felkészített csoport tagjai: Krajecz Gitta, Egri-Kiss Virág, Kozma Anna, Fábián Klaudia, Makkai Fanni,Török Eszter. K É P E K

Az év "kistörténészei"

Kis történelemIsmét bizonyították történelemszeretetüket a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének diákjai. A TIT Jurányi Lajos Egyesülete által szervezett Megyei Történelem Verseny szóbeli döntőjét 2015. május 21-én rendezték meg, ahol az írásbeli fordulóban továbbjutott 12 fő képviselhette az iskolát. A Béres Endréné által felkészített tanulók az idei tanévben is verhetetlenek voltak. Eredmények: 5. évfolyam: I. Horovicz Ákos II. Bagoly Luca-Czuczor Balázs IV. Marsalkó László VII. Tóth Áron 6. évfolyam: II. Rácz Péter IV. Kovács Éva 7. évfolyam: I. Kerekes Péter II. Simon Cintia III. Major Norbert V. Gégény Balázs VI. Mondok Bence K É P E K

Bródy Imre Országos Fizika Kísérletverseny

Bródy Imre Országos Fizika Kísérletverseny2015. május 15-16-án került megrendezésre a Nyíregyházi Főiskola és a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola által szervezett Bródy Imre Országos Fizika Kísérletverseny, melyen a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény17 fő tanulója is részt vett. A versenyen három kategóriában neveztek: Hőerőgép modell építése, Szélkerék modell építése és „Kedvenc kísérletem”.A modellek építésénél követelmény volt, hogy saját készítésű, működő képes eszközök készüljenek, melyekbe generátort kellett beépíteni.Ezek alapján a mérhette a zsűri, a tanulók gépeinek teljesítményét. A „Kedvenc kísérletem” kategóriában meglepő, érdekes kísérletekkel kellett készülni a tanulóinknak. Iskolánk tanulói és felkészítő tanáruk összesen 8 díjat hoztak el. Felkészítő tanáruk: Péter Zoltán Krisztián. Eredmények: „Kedvenc kísérletem”: II. helyezett: Simon Cintia Különdíj: Marcsek Gyula Szélkerék építése: III. helyezett: Kovács Ákos Különdíj: Juhász Tímea Hőerőgép építése: I. helyezett: Szurovcsák Gergő II. helyezett: Lentvorszki Noel III. helyezett: Márföldi Roland Legeredményesebb felkészítő tanárnak járó díj: Péter Zoltán Krisztián K É P E K

2014.

Vízrakéta verseny és egyéb járművek versenye

Vízrakéta 2014.2014. október 4-én került megrendezésre a Nyíregyházi Főiskola által szervezett Őszi Fizikusnapok keretében a Vízrakéta verseny és egyéb járművek versenye, melyen a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye tanulói is részt vettek.A tanulók a versenyen önállóan készített vízrakétát indítottak a magasba a legötletesebb megoldásokkal, majd sor került az elektromos hajtású kiskocsik versenye. Végül a vízhajtású autók kerültek megmérettetésre. Iskolánk tanulói kiváló eredménnyel zárták a versenyt. Felkészítő tanáruk: Péter Zoltán Krisztián Eredmények: Vízrakéta kategória: I. helyezett Simon Cintia II. helyezett Machnyik Martin Vízhajtósú kiskocsi kategória: I. helyezett Marcsek Gyula II. helyezett Szurovcsák Gergő III. helyezett Molnár Levente Elektromos meghajtású kiskocsi kategória: I. helyezett Molnár Levente II. helyezett Márföldi Roland III. helyezett Kerekes Dániel Különdíj: Marcsek Gyula K É P E K

Bródy Imre Országos Fizika Kísérletverseny

Bródy Imre Országos Fizika Kísérletverseny2014. május 16-án került megrendezésre a Nyíregyházi Főiskola és a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola által szervezett Bródy Imre Országos Fizika Kísérletverseny, melyen iskolánk tanulói is részt vettek. A versenyre három kategóriára lehetett nevezni: Hőlégballon modell építése, „Kedvenc kísérletem” és a Hajítógép építése. Diákjaink mindhárom kategóriában képviselték az iskolánkat. Felkészítő tanáruk: Péter Zoltán Krisztián. Eredmények: A „Kedvenc kísérletem” kategóriában Szurovcsák Gergő II. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk különdíjban részesült. Gratulálunk nekik! K É P E K

2013.

"Cinegekirály" vetélkedő

Cinege 2013.Cinege 2013.Cinege 2013.2013.: Iskolánk 3. évfolyamosai 9. alkalommal hozták el a "Cinegekirályt" a Móra Ferenc Általános Iskolából.Ezt a vándorserleget az idei tanévben a "Természetbúvárok" csapata, Bagoly Luca, Horovicz Ákos és Marsalkó László 3.a osztályos tanulók szerezték meg a megyei természetismereti versenyen. Hősiesen küzdött a 3.b osztályosok "b" és az 5. évfolyam csapata is.Ők a verseny III. helyezettjei lettek. "Arany cinegék": Kacsala Mihály, Czuczor Balázs, Fóris Dávid "Állatvédők": Kerekes Péter, Mondok Bence, Maráz Sándor 3.b és 5.évfolyam

Megyei helyesíró verseny

Megyei helyesíró verseny 2013.2013.: Iskolánkat Galyas Regina,Grexa Anna és Lakatos Eszter képviselte a második évfolyamról az Arany János Gimnázium és Általános Iskolában megrendezett „ Aranyos” megyei nyelvtan helyesíró versenyen.Galyas Regina 2.a osztályos tanuló majdnem aranyos lett! A mi Reginánk mindössze 2 ponttal maradt el az első helyezettek mögött. Pontszáma így a IV. helyre volt elég.A megye legügyesebb másodikosai közül ezen a napon 37 gyerek mérte össze tudását. K É P E K

Természetvédelmi vetélkedő

Természetvédelmi vetélkedő 2013.2013.: Arany János Iskola az idén is megrendezte a környezet és természetvédelmi megyei versenyt, amelyen tanulóink szép eredményeket értek el: 1.helyezett: Kerekes Péter 5.évf. 2.helyezett: Kovács Éva 4.évf. GRATULÁLUNK NEKIK! Felkészítő tanáruk: Székelyföldiné Baksa Katalin

Vízrakéta verseny

Vízrakéta 2013.2013. október 4-én Október 4. –én került megrendezésre a Nyíregyházi Főiskola által szervezett Őszi Fizikusnapok keretében a vízrakéta verseny, melyen iskolánk tanulói is részt vettek. A tanulók a versenyen önállóan készített vízrakétát indítottak a magasba a legötletesebb megoldásokkal. Iskolánk nyolc tanulója szép eredménnyel zárták a versenyt, ugyanis minden helyezést elhoztunk a különdíj kivételével. Eredmények: I. helyezett Závaczki Martin, II. helyezett Machnyik Martin, III. helyezett Kerekes Dániel. Gratulálunk nekik, és a többi versenyzőknek! Felkészítő tanáruk: Péter Zoltán Krisztián K É P E K

Bródy Imre Megyei Fizika Kísérletverseny

Bródy Imre Megyei Fizika Kísérletverseny2013. május 24-én került megrendezésre a Nyíregyházi Főiskola és a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola által szervezett „Bródy” Fizika Kísérletverseny, melyen iskolánk tanulói is részt vettek. Eredmények: A „Kedvenc kísérletem” kategóriában Juhász Dániel III. helyezést, a „Hőlégballon modell építése” kategóriában Kovács Dávid II. helyezést ért el. Gratulálunk nekik! Felkészítő tanáruk: Péter Zoltán Krisztián. K É P E K

2011. - 2012.

Bródy Imre Megyei Fizika Kísérletverseny

Bródy Imre Megyei Fizika Kísérletverseny

2012. május 25-én került megrendezésre a Nyíregyházi Főiskola és a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola által szervezett „Bródy” Fizika Kísérletverseny, melyen iskolánk tanulói is részt vettek. Eredmények: Optika: I. Legény Gergő, Elektromágnes: II. Németh Dániel Gratulálunk nekik! Felkészítő tanáruk: Péter Zoltán Krisztián. K É P E K

Bródy Imre Megyei Fizika Kísérletverseny

Bródy Imre Megyei Fizika Kísérletverseny

2011. május 20-án került megrendezésre a Nyíregyházi Főiskola és a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola által szervezett „Bródy” Fizika Kísérletverseny, melyen iskolánk tanulói is részt vettek. Eredmények: Hőterjedés: I. Szabó Péter, II. Vitál Flóra Gratulálunk nekik! Felkészítő tanáruk: Péter Zoltán Krisztián. K É P E K

© 2016 Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye, Nyíregyháza * A weboldalt tervezte és készítette: Péter Zoltán Krisztián